Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wij investeren in projecten die bijdragen tot een mooi en aantrekkelijk Vlaardingen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het aanvraagproces bij de Stichting Jan Anderson & Rita Boon? Bekijk hier of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. Wil je een financiële aanvraag doen? Dat kan op de pagina aanvraag.

Hoe weet ik of mijn aanvraag past?

  1. Staat jouw idee of plan open voor alle Vlaardingers?
  2. Is er (voldoende) draagvlak onder de Vlaardingers bij de uitvoering van het plan?
  3. Raakt het een van de terreinen van cultuur, historie, cultuurhistorie of Protestantse Kerk (PKN)?
  4. Drukt het initiatief een positieve stempel op Vlaardingen?
  5. Is er cofinanciering om dit project tot uitvoer te brengen?

Hoe kan ik een aanvraag doen?

Elke aanvraag nemen we in behandeling en wordt besproken in het bestuur. Om een aanvraag te doen, hebben we een aanvraagformulier. Na het invullen van alle gegevens ontvangt u een bevestiging en nemen wij snel contact met u op.

Wat heb ik nodig om een aanvraag te doen?

Jij wil bijdragen aan een mooi en kleurrijk Vlaardingen? Daar worden wij blij van! Wij investeren in projecten die Vlaardingen aantrekkelijker, leuker en interessanter maken. Check of jouw plan aan onze 5 criteria voldoet en dien een aanvraag in

Ik heb een aanvraag ingediend, wanneer krijg ik bericht?

Je ontvangt binnen 1 tot 2 weken bericht. In de meeste gevallen vragen we om aanvullende informatie om een besluit te kunnen nemen. Mochten jouw aanvraag niet aansluiten bij ons werkterrein of criteria, dan ontvang je een gemotiveerde afwijziging.

Binnen welke termijn hoor ik of mijn aanvraag is goedgekeurd?

Dat is afhankelijk van de volledigheid en de complexiteit van de aanvraag. In sommige gevallen kunnen we de aanvraag binnen 4 weken behandelen, in andere gevallen duurt het enkele maanden voordat we een besluit kunnen nemen. Je ontvangt altijd bericht van ons.

Mijn aanvraag is goedgekeurd, en nu?

Gefeliciteerd! Jij kan aan de slag. Je ontvangt van ons een toezeggingsbrief. Als je akkoord gaat met onze voorwaarden kun je de brief getekend terugsturen. Wil je een voorschot? Dat kan per aanvraag besproken worden.

Moet ik de bijdrage van de Stichting Jan Anderson & Rita Boon na afloop verantwoorden?

Ja, wij vragen om zowel een financiële als inhoudelijke verantwoording. Je zendt na afronding van jouw project, een volledig ingevulde financiele verantwoording naar ons toe.

Je zendt het evaluatieformulier naar ons toe. Deze eindrapportage is niet anoniem en wordt bij jouw dossier toegevoegd.

Op basis van de inhoudelijke en financiële verantwoording wordt de bijdrage definitief bepaald. In aanvulling op het reeds betaalde voorschot van 75% van de toegekende bijdrage wordt in de meeste gevallen dan nog een restbedrag betaald. Het kan echter ook zo zijn dat een deel van het reeds betaalde voorschot wordt teruggevraagd als blijkt dat de kosten uiteindelijk lager zijn uitgevallen.